Ελιές

Ελιές

Μετά την συγκομιδή του καρπού τις ελιάς και σε συνεργασία  με το πιστοποιημένο εργαστήριο των αδερφών ΓΙΟΓΛΗΣ Α.Ε. με (έδρα τους την Φασκομηλιά Θεσπρωτίας) και κάτω από την επίβλεψη ειδικών μας συνεργατών τυποποιούμε τα συγκεκριμένα προϊόντα ώστε να φτάσουν στο τραπέζι σας φρέσκα και ποιοτικά όπως μας τα προσφέρουν τα ελαιόδεντρα.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ  Οι πράσινες ελιές συλλέγονται από το δέντρο από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. Ο καρπός είναι πρώιμα κομμένος και με την κατάλληλη επεξεργασία είναι έτοιμος προς βρώση σε μικρό διάστημα από την συγκομιδή του.

ΜΑΥΡΕΣ  Οι μαύρες ελιές συλλέγονται από τα δέντρα τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου. Ο καρπός είναι ώριμος όταν μαζεύεται από το δέντρο. Οι μαύρες ελιές είναι διαδεδομένες σε ξένες αγορές με πολλές ονομασίες ανάλογα με τον τόπο παραγωγής.

ΚΑΛΑΜΩΝ  Οι ελιές καλαμών είναι μια εξαιρετική ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς. Ο καρπός συλλέγεται ώριμος από το Νοέμβριο έως τα Χριστούγεννα. Με την κατάλληλη επεξεργασία έχουμε τις χαρακτές ελιές καλαμών σε οξάλμη, μια εμπορική ονομασία ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό

ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ   Ίσως οι πιο διάσημες ελιές στον κόσμο, με μοναδική αξεπέραστη γεύση. Παρασκευάζονται με μεράκι, γνώση και παραδοσιακές μεθόδους, αλλά και με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας. Τις απολαμβάνετε ως ορεκτικό. Ιδανικές για χωριάτικη σαλάτα και ντάκο.

ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ  Τολμήστε να δοκιμάσετε τις γεμιστές ελιές με αμύγδαλο. Απολαύστε την ιδιαίτερη γεύση της, προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα και όλα τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά του αμυγδάλου. Σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, φώσφορο και θρεπτικές ίνες προσφέρονται πλουσιοπάροχα μέσα από αυτόν τον καρπό.

ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ  Τολμήστε να δοκιμάσετε τις γεμιστές ελιές με πιπεριά.  Επεξεργάζονται σε μηχανές υψηλής ταχύτητας, οι οποίες δημιουργούν μεγάλες λωρίδες της πιπεριάς, που τοποθετούνται εντός του πυρήνα της ελιάς με ειδικό γευστικό μηχάνημα. Είναι παχύσαρκη και γλυκιά και σε συνδυασμό με την πράσινη ελιά δημιουργεί ένα άρτιο γευστικά αποτέλεσμα.